Välj språk:
Välj språk:


SupportVanliga frågor

Här tar vi upp några av de vanligaste frågorna vi får om Calix bilvärmesystem.
Jag har försökt hitta en värmare till min Scania-lastbil utan att lyckas, var hittar jag den?

Calix utvecklar motorvärmare och tillbehör i nära samarbete med ledande lastbilstillverkare*, vi ber dig kontakta närmaste Scania-återförsäljare. Återförsäljaren har all kunskap om just ditt fordon och vilka produkter som passar in samt kan givetvis hjälpa till med installationen.

*Scania, Volvo, Mercedes, MAN, DAF mfl.
Hur vet jag vilka Calix produkter som passar just min bil?

Motorvärmaren och kabelsatserna MKMS och Grenledningssatsen (GL) är det enda som är fordonsunikt. De andra Calix tillbehören passar de flesta fordon som finns. För att välja rätt fordonsunika produkter, klicka på 'Sök produkt till din bil' i menyn till vänster, eller kontakta någon av våra återförsäljare.
Jag har sett och hört att det finns flera varianter av värmare till motorn, insticksvärmare, slangmonterad värmare och s.k. kontaktvärmare. Vilken ska man välja om det finns alternativ?

På Calix försöker vi först alltid hitta en lösning som värmer kylarvattnet med alla dess fördelar, det gör man med en insticksvärmare eller slangmonterad värmare ihop med rätt monteringssats. Att välja en kontaktvärmare som vanligtvis monteras på oljetråget medför begränsad effekt men är i vissa fall enda alternativet. Calix har i vissa fall flera alternativ att välja på vilket man kan finna när man söker produkt.
Hur länge skall motorvärmaren vara inkopplad innan bilen skall användas?

Inkopplingstiden skall anpassas efter utomhus-temperaturen, rekommenderade tider är:

Vid + 10°C ca 1h
Vid 0°C ca 1h
Vid - 10°C ca 2h
Vid - 20°C ca 3h

För att styra inkopplingstiden finns olika modeller av Calix timer, se vidare under Produkter.
Jag har försökt hitta en motorvärmare till mitt fordon via ”sök produkt” på er hemsida utan att finna en lösning?

Vi jobbar hela tiden med att finna lösningar till olika fordon och finns det inte att hitta via Calix hemsida har vi ingen lösning eller så håller vi som bäst på med en lösning. Vi uppdaterar hemsidan veckovis med nya lösningar.
På min parkeringsplats har el-uttagen i stolparna 'pulserande' spänning, dvs. att spänningen kopplas in i olika intervaller beroende på yttertemperatur. Är det bra?

Nej, det är ingen bra lösning, motorvärmarna klarar inte av det, och får onormalt kort livslängd. Garantin är ej i kraft vid drift med 'pulserande' spänning.
Jag har en värmare som ska monteras på en slang i motorns kylsystem, men jag får inte ihop det med medföljande monteringsanvisning?

Många slangmonterade värmare kräver en fordonsspecifik monteringssats för att kunna monteras i fordonets kylsystem, i dessa fall finner ni gällande monteringsanvisning i monteringssatsens förpackning. I de fall en monteringssats krävs finner ni information om detta under ”Sök produkt” på vår hemsida. Uppdaterade monteringsanvisningar för våra produkter finns på vår hemsida, klicka på rubriken ”Monteringsanvisningar” eller på den röda symbolen till höger när ni sökt fram ert fordon under ”Sök produkt”.
Hur felsöker jag mitt motorvärmarsystem?

Se pdf:en nedan